Administrativní budova

Prbudova_0020_smlAdministrativní budova se nachází na opačné straně nádraží než nádražní budova. Je součástí průmyslového areálu, který nádraží přiléhá a který je také ze stanice obsluhován. Původně to byla malá přízemní budova s pár kancelářemi a malým skladem. Její podivný tvar - zkosení na jednom konci je z toho důvodu, že tam dříve fungoval jeřáb. Později byla přistavěna jednopatrová kancelářská budova. Součástí budovy je také nákladová lávka.

 

 

 

Nákladová lávka

Tato lávka sloužila s největší pravděpodobností k vykládce přistavených vozů s pískem, se štěrkem a k vyprazdňování přistavených vozů s cementem. Vozy s armovacím železem vykládal portálový jeřáb. Informace jsou nepodložené (nepodařilo se nám se dopídit informací přesnějších), jakékoliv informace ohledně fungování lávky a vykládky jednotlivých komponentů, budou vítány.

 

Fotografie lávky

Nákladová lávka

Celou lávku jsem vyrobil z profilů Evergreen. Nakreslil jsem si ji v Corelu a poté vytiskl. Přelepil oboustrannou průhlednou lepicí páskou a poté řezal jednotlivé profily a přichytával na lepicí pásku. Když jsem měl takto vyskládanou celou lávku, z profilu, tak jsem spoje zakapal lepidlem. To samé jsem provedl se zábradlím. Pouze jsem použil kulatinu 0,3mm a spoje jsem spájel. Nakonec jsem oba profily přilepil na destičku, která tvoří podlážku.

Sestavená lávka

Sestavená lávka

Na závěr přišel nástřik nejprve barvou a poté jsem celou lávku opět stříkací pistolí nechal "zrezivět".

Hotová lávka Hotová lávka

Lávka po nástřiku a zrezivění

Administrativní budova

Bohužel jsme nezískali fotodokumentaci z minulého století. Takže budova je podle současné fotodokumentace, kde jsme odhadovali jak asi vypadala v námi modelované době. Jaké je bližší určení jednotlivých budov nám není bohužel známo. Případné informace a upřesnění je vítáno.

Budova je vyrobena z papíru o tloušťce 2,5mm. Nejdříve jsem celou budovu nakreslil v Corelu a poté vyřízl na laseru. Jak je vidět, nejednalo se o nic složitého.

Corel

Výkres v Corelu

Vzhledem k jednoduchosti se podařilo vyřezání a sestavení hned na druhý pokus.

Sestavená budova Sestavená budova

 

Sestavená lávka Zkušebně položená střecha

 

Zkušebně položená střecha Po nástřiku a osazení oken

Zkušebně položená střecha

 Střecha je podle leteckých snímků pokryta lepenkou neboli térpapírem. Okapy jsou jenom na částech střechy

Hotová budova Hotová budova

Před patinou

Hotová budova Hotová budova

Před patinou

Sloupek, který drží stříšku před vchodem do původní budovy nahlodal zub času. Padající sloupek bude podepřen dřevěným trámem, aby stříška nespadla příchozím na hlavu.

Hotová budova Hotová budova

Po první patině

Nyní přijde na řadu nástřik bezbarvým lakem. Ještě další drobnosti se asi budou dodělávat, jakmile budova bude usazená na místě na modulu.

 
Vyhledávání
Zvláštní poděkování:
model_scene