Úprava SPAX

Spax_07Koupil jsem SPAX v provedení r. 2014. Bohužel je koncipovaný na připevnění na desku bez zakrytování. V tomto provedení nelze zabudovat do skříňky. Já jsem ale chtěl mít naprosto autonomní SPAX v krabičce. Na následujících řádcích popisuji, jak jsem se s tím vypořádal.

V původním provedení jsou zásuvky RJ45 v provedení kolmo na desku plošného spoje. To ale dost dobře nelze zabudovat do krabičky. Proto jsem musel konektory vyměnit za provedení "na ležato"

Spax_01


Obr. Na obrázku je vidět jeden původní a jeden vyměněný konektor.

Jako krabičku jsem zvolil plastovou krabičku na zdroj KPZ8 (Z-40)  koupenou v GM ELECTRONIC. Do čelního panelu jsem na laseru vypálil otvory pro zásuvky RJ45, LED diodu a zásuvky na banánky. Skříňky je dost velká, aby se tam vešel jak samotný SPAX, tak dost silné trafo.

Spax_02


Obr. Rozmístění komponentů v karbičce

Jako trafo jsem zvolil toroid s výstupem 17V a proudovou zátěží 3,5A. Výkon je dost velký, aby v případě zkratu zareagovala pojistka v elektronice SPAX. Má oddělená vinutí a bude umístěno v plastové krabičce, takže vyhoví všem bezpečnostním předpisům. Trafo jsem koupil v TME http://www.tme.eu/cz/details/tts60_z230_17v/toroidni-transformatory/breve-tufvassons/

Spax_03


Obr. Štítek s parametry trafa

Na zadní stěnu jsem umístil vypínač a pouzdro na tavnou pojistku

Spax_05


Obr. Zadní pohled
Spax_04
Obr. Čelní pohled
Spax_06
Obr. Celkový pohled
Spax_07
 
Vyhledávání
Zvláštní poděkování:
model_scene