Veřejné záchodky

ZachodkyI cestující mají své potřeby

Proto nedílnou součástí stanice musí být veřejné záchodky. Tato stavba je asi jako jediná na modulu tak trochu fikce, protože nevíme jaké hajzlíky před 40 lety ve Skovicích byly. Proto jsme si dovolili popustit uzdu fantazii a vyrobili "nějaké" záchodky. Slovo "nějaké" je ve vztahu že nevíme, jaké tam byly ve skutečnosti. Ty které jsme tam umístli jsem jednodušo obšvihl z webu http://kubickaparabola.wz.cz/. Rozhodně moje schopnosti a zkušenosti nedosahují pana Beňáka, takže moje kopie má k originálu dost daleko. Ale to koneckonců můžete posoudit z následujících fotografií.
Já jsem celou stavbu stavěl z Evergreenu. To má svá pro i proti. Bohužel se mi nepodařilo ani po třech týdnech sehnat proužky 0,5x0,25mm. Na Smíchově u pana Daleckýho mají tyhle neustále vyprodané. Proto jsem oproti plánku nedělal obití latěma a také jsem vynechal latě v čelech stavby.

Přední a zadní stěnaSlepená hrubá konstrukce
Jako imitaci prken jsem použil evergreen V-GROOVE s roztečí rýhování 1,5mm (č.2060). Hranolky jsou také od evergreen 1x1mm (č. 142)

Dělicí stěna mezi dámskou a pánskou částí má hlavně konstrukční funkci ke zpevnění celé stavbyOsazené všechny tři střešní vazníky.
Střešní vaznice jsou také z hranolků 1x1mm

Hajzlíky po nástřikuOsazené dveře ze strany ´ŽENY´
Pro nástřik jsem použil barvu VALLEJO č.71006. Bohužel jsem zjistil, že surfacer je prázdný, čas není, tak jsem stříkal přímo na plast. Uvidíme jestli to bude držet.

Na pánech dveře chybí Nějaký pán čekající na zpožděný vlak s lahví rumu v tašce se posílil a dveře vylomilPohled na střechu
Jako střešní kratinu jsem použil jemný smirek imitující térpapír. Spoje jsem ještě zvýraznil černou barvou imitující rozpuštěný asfalt. V některých místech tam již teklo, tak byly potřeba záplaty.

Pohled zezaduPohled zepředu
Okapy jsou z U profilu evergreen č.241. Svody dešťové vody z profilu evergreen č.221. Jedná se o kulaté profily o průměru 1,2mm. Jsou to nejmenší průměry, ale pro model jsou stále dost velké.

Pohled od nástupištěTypický stav socialistické železnice. Rozpadající se plot, rozpadající se záchody
Zachodky jsou již osazené na modulu. Zde chyby a nepřesnosti mých olšových rukou se dají svést na zanedbané a rozpadající se záchody..

 

 
Vyhledávání
Zvláštní poděkování:
model_scene