Srazy

Zákupy 2011

Zakupy2011A po roce nastaly zase Vánoce. Vánoce a v březnu, divné, že? A přece to je pravda. Nastaly modelářské každoroční "vánoce" v Zákupech. Na tradičním srazu mode(u)lářů sekce TT-ČSD a N-scale. Ve středu kolem 18:00 začalo hemžení členů klubu "Zababov" u tělocvičny a hlavně v tělocvičně místní základní školy   v Zákupech. Tělocvična se začala rychle plnit moduly modelové železnice. A jak to bylo dál? Na tuto otázku odpověděl ve své reportáži jeden z našich hostů. A zde si dovolím, s jeho svolením, ho citovat:

Celý článek...

 

Zákupy 2010 - den nula

PICT0024Ve středu jsme dorazili do Zákup. Někdo dříve, někdo později. Ti co dorazili dříve se ihned s plnou vervou pustili do práce a začali stavět layout. Do večera bylo prakticky postaveno. Drželi jsme se hesla "Po práci legraci" a navštívili jsme všechny dvě hospody, co měly ještě otevřeno. Naštěstí z této akce není fotodokumentace, ale když pivo dvanáctka stojí 17,-Kč a velký Fernet 15,-Kč, tak jsme se rozhodně neupejpali. Je pravda, že druhý den se stavělo trochu hůře, ale my již své moduly máme funkční na místech. Během čtvrtka se podařilo vše zprovoznit a zítra můžeme začít jezdit. 

Celý článek...

 

Zákupy 2010 - přípravy na cestu

ZabalenoZabaleno!!!!!
Moduly jsou připraveny na cestu do Zákup a na první veřejnou prezentaci.Jsme zvědaví, jak nám moduly kolegové ohodnotí, ale stejně předpokládáme, že na nich nezůstane nitka suchá.Ale my se jen tak nedáme!!!!!!!!! Každý začátek je zkrátka těžký. Při stavbě vznikly sice nějaké drobné nepřesnosti, ale ty nejsou naštěstí patrné. Při stavbě dalších modulů už budeme chytřejší a těchto maličkostí se už vyvarujeme. Ve výsledku je ovšem na naší straně celková spokojenost s vytvořeným dílem. Do dalšího setkání určitě zase něco nachystáme. A bude se jednat určitě o překvapení.

Celý článek...

 

Zákupy 2009

PICT0024V Zákupech v roce 2009 jsme byli na výzvědách o modulech

Poprvé jsme viděli na vlastní oči, jaká je vlastně filosofie stavby modulů, jaké jsou jejich nesporné výhody i nevýhody. Velice příjemná společnost lidí, kteří se tam kolem všeho motali, starali se o provoz, někdo vážněji, někdo laxněji. Poznali jsme, že se jedná o velice příjemné zpestření oproti našemu kroužení pár vlaků na domácím kolejišti.

 

Celý článek...

 
Vyhledávání
Zvláštní poděkování:
model_scene