M296

Článek o stavbě M296

Pojezd

- ožehavé téma. Z dúvodu dlouhodobé trvanlivosti a provozní spolehlivosti, byl použit pojezd značky - Pleticha. Sice poněkud hlučnější, ale zato s dlouhodobou odolností. Váha mosazného pojezdu je dostatečná a má poháněny oba podvozky. Taky dobrá zkušenost a pravidlo. Poháněj všechno co se dá a sbírej ze všech náprav, kde to je možné. Oba požadavky jsou plně splněny. Pojezd vykazuje dobré jízdní vlasnosti a tak je plná spokojenost.

------

 

Broušení

- v následující fotogalerii je vidět postup s vybrušováním odlitku. A nezbytné vyzkoušní toho, jak budou pasovat okna.

 

Barva

- k nastříkání povrchu byly použity barvy od LIFECOLORU, ze sady pro železnici DSB. Pro maskování povrchu byla použita páska Tamia. Kupodivu se nastříkání modelu povedlo a splnilo plně požadavky na něj kladené. Do soutěže o špičkový model to není, ale na ježdění na setkání s kolegy na modulech, více než vyhovující.

------

 

Madla

- bez madýlek kolem dveří, by ani nebyl model modelem. Pěkně to model vylepší a je hned se na co dívat.

 

Zasklívání

- velká okna k zasklení modelu, byla dodána s modelem. Ovšem to nejtěžší bylo potřeba dotvořit vlastníma silama. Malá okénka ve dveřích i u zavazdlového prostoru šla za pomoci vhodné fólie poměrně snadno. Nejobtížněší bylo vytvořit zasklení oken přezroh u oken v prostoru strojvedoucího, ale i toto úskalí se podařilo překonat.

 

A zde je pár fotografií z provozu Rokytnice 2014

 
Vyhledávání
Zvláštní poděkování:
model_scene