Stavba modulu

Stavba modulu

Modul se skládá ze dvou dílů. Výrobu jsme opět ponechali na vyzkoušené firmě PaBur. A nebyl by to Pavel-HP, aby opět jako vloni neobsadil předsíň na celé Vánoční období. a následující měsíc. Vzhledem k tomu, že tradiční setkání v Zákupech je v letošním roce poněkud dříve, tak moduliště nebylo v předsíni až tak moc dlouho.

 

26.1.2012 V následující fotogalerii si můžete prohlédnout, s jakou pečlivostí instalujeme elektro a ovládání modulu. Když chcete vědět, jak precizní je majitel, vždy se podívejte na modul ze spoda!!

 

29.1.2012 Dnes došlo na poslední část elektroinstalace. Vyrobili jsme jak zdrojovou část, tak ovládací část. Ovládání je velice jednoduché: dva přepínače na výkolejky a dva přepínače na vyhýbky. V základním postavení jsou vyhybky rovně a výkolejky uzamčeny. Jestliže je nutno přistavit vozy k rampě, tak musí posunovač nejprve odemknout příslušnou výkolejku a po uvolnění koleje je teprve možno přehodit  vyhybku do odbočky.  Když je výkolejka uzamčena,  tak není možno  s vyhýbkou  manipulovat. Pokud posunovač zapomene vyhýbku do odbočky a uzamkne výkolejku, tak je na neštěstí zaděláno, protože vyhýbka nejde přehodit. A jak je vše uděláno naleznete v následující galerii:

 

6.2.2012 Za pár dnů začíná setkání v Zákupech, kde bychom chtěli poprvé modul prezentovat. Přestože se s ním v layoutu nepočítá, chceme  ho mít k dispozici. Co kdyby... Jak jsme se dříve zavázali, nebudeme jezdit na setkání s nehotovými moduly. Také nechodíte do společnosti pouze ve spodním prádle. Proto bylo nutno finišovat a dodělat poslední detaily krajiny na modulu. Velice výrazným prvkem je utržený hliněný svah. Jak to dopadlo se můžete podívat v galerii:

 
Vyhledávání
Zvláštní poděkování:
model_scene